top of page
  • Foto van schrijverTess Mutsters

interactieve video over de bij

Voor mijn derdejaarsassesment maakte ik verschillende producties, waaronder een interactieve video. Voor deze video zocht ik de, op dat moment, huidige stand van de (wilde) bij uit. Benieuwd naar de video? Hieronder kun je hem bekijken!


'Als de bij uitsterft, volgt de mens een paar jaar later', zou Einstein ooit eens gezegd hebben. In werkelijkheid heeft hij dat nooit gezegd en is de kans ook vrij klein dat die uitspraak klopt. Toch komt het om de zoveel tijd weer in het nieuws: het zou slecht gaan met de bijen en ze zouden op het punt staan om uit te sterven. Hoe zit het echt? En wat klopt hier eigenlijk van?


In de onderstaande productie wordt antwoord gegeven op deze en andere vragen. De video is interactief, wat houd dat in? Een interactieve video is een video waarin je tussen het kijken door op andere informatie kunt klikken. Tijdens de video zullen icoontjes als vergrootglazen, boeken en vraagtekens verschijnen. Als je hierop klikt stopt de video tijdelijk met afspelen en kun je de informatie die achter die button staat bekijken. Je kunt dus zelf kiezen welke informatie en hoe veel informatie je tot je neemt. Tip: kijk voor de volledige beleving het filmpje in full screen.12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page