top of page

INFOGRAPHICS & INTERACTIEF BEELD

Onze online omgeving is aan het veranderen, wanneer we een simpele tekst moeten lezen, verliezen we steeds makkelijker onze aandacht. Daarom is het belangrijk om de aandacht van het publiek op andere manieren vast te houden. Met infographics en interactieve beelden kan dit. Deze zogenaamde ‘tools’ geven tekst een nieuwe dimensie.

Waarom tools gebruiken?

Zowel in de journalistiek als in de commerciële wereld wordt het gebruik van tools steeds belangrijker. De kleurrijke, mooi vormgegeven, interactieve beelden zorgen ervoor dat ze de aandacht van het publiek goed vasthouden en dat het publiek de informatie makkelijk opneemt. Daarbij kun je met visualisaties dingen soms duidelijker uitleggen dan met tekst. Het spreekwoord luidt niet voor niets: een foto zegt meer dan duizend woorden.

Het gebruik van tools

Natuurlijk kun je niet zomaar op iedere website een lijst aan interactieve tools wegzetten en verwachten dat dit het publiek aantrekt als vliegen op honing. Infographics en interactieve tools moeten wel op de juiste manier gebruikt worden, anders kunnen ze averechts werken. De tools moeten aansluiten bij de tekst en bij de doelgroep passen.

Prijzen

Ik houd van een persoonlijke aanpak. Daarom werk ik niet met een vaste prijs voor het maken van deze producties. Wanneer je graag wilt dat ik een infographic of interactief beeld voor je maak, kun je contact met mij opnemen. We hebben dan een gesprek waarin we bespreken wat je voor ogen hebt en wat je graag zou willen. Samen maken we een plan en vervolgens begin ik met het ontwerpen van jouw infographic.

Neem contact op!

Ben je op zoek naar een interessant beeld voor op je website of een mooie visual voor bij een artikel of publicatie? Dan ben je bij mij aan het juiste adres! Stuur me even een berichtje, of bel me even, dan kunnen we jouw plannen en de mogelijkheden bespreken.

Voorbeeld

In 2019 ontwierp ik voor mijn opleiding journalistiek deze infographic. De infographic laat een simpele tijdlijn zien, en is interactief, waardoor alle cirkels in de infographic klikbaar zijn. 

De situatie in Soedan is nog relatief nieuw. Op social media klagen mensen over het feit dat er te weinig bericht zou worden over de ramp die daar gaande is. Door die schaarse berichtgeving zou het kunnen dat je iets gemist hebt of de situatie toch niet helemaal begrijpt. Daarom wordt in deze infographic alles wat je moet weten kort uitgelegd.

De infographic hieronder is interactief. Wat betekent dat? Dat betekent dat je op verschillende plaatsen in de infographic kunt klikken om informatie tot je te nemen. Alle cirkeltjes in de infographic zijn clickable. Op deze manier wordt de informatie in kleine, behapbare stukjes opgedeeld en is het voor jou makkelijker om alles te lezen en te bekijken.

bottom of page