top of page

BIOGRAFIE

Heb je een mooi, interessant leven gehad? Of heb je een hoop verhalen die je graag nog eens zou vertellen en misschien eens op zou willen schrijven? Misschien is het dan iets voor jou om een biografie over jezelf te laten schrijven.

Waarom een biografie?

Een biografie is een blijvend aandenken aan jou en jouw verhaal. Het is een verhaal dat nog voor generaties gelezen zal worden.

Mijn ervaring

Eind 2019 werd ik door René Bastiaansen gevraagd om een biografie over hem te schrijven. Hij had kanker, was ernstig ziek en zou waarschijnlijk niet lang meer leven. Hij wilde iets om na te laten aan zijn vrouw, zijn kinderen, zijn vrienden en zijn familie. 

 

We gingen een traject in van vele vragen en eindeloze gesprekken. Na 20 uur praten, hadden we de grote lijnen van zijn leven besproken en ging ik aan de slag met zijn verhaal. 

Hoe gaat het in zijn werk

Wanneer je eenmaal contact met mij het opgenomen gaan we eerst samen aan tafel zitten om te bespreken wat je precies voor ogen hebt. Aan wat voor een boek zit je te denken? Wil je je hele leven beschreven, of wil je dat het boek slechts over een deel of een gebeurtenis uit je leven gaat.

Als we dit allemaal besproken hebben, gaan we aan de slag. Samen spreken we alles door. Ik stel vragen en jij vertelt. Omdat ik het belangrijk vind dat het verhaal goed op papier komt en ik de details ken, hang ik hier geen tijd aan vast. Voor de interviews nemen we alle tijd die nodig is. 

Na de interviews ga ik aan de slag met een 'blauwdruk'. Ik kom met een indeling waarin ik per hoofdstuk kort vertel hoe dat hoofdstuk eruit ziet. Daarna ga ik aan het schrijven en kom ik, zodra de eerste versie af is, bij je terug. Je hebt dan nog de kans om eventueel opmerkingen te geven of dingen aan te passen.

Als je je boek wilt laten drukken, gaan we als laatste over tot de opmaak van het boek. We beslissen de oplage en zorgen ervoor dat de druk er netjes uit komt te zien.

Geïnteresseerd? Neem contact op!

Ik houd van een persoonlijke aanpak. Daarom werk ik niet met vaste prijzen, maar kijk ik, aan de hand van een gesprek, welke prijzen en opties bij jou en jouw idee passen.

bottom of page